Pasta droog, zoals de naam al doet vermoeden, is een gerecht gemaakt van gewone, droge pasta die kan worden gebruikt bij het koken of gewoon kan worden gegeten.

Pasta is een vorm van voedsel die in het algemeen wordt gemaakt van een onbloemig deeg van tarwebloem gemengd met water en gevormd tot dunne vellen of anderszins gevormd, en vervolgens op de hitte gekookt tot het droog en knapperig is. Het is al honderden jaren een hoofdvoedsel in Italië. Tegenwoordig is het enorm populair geworden in veel landen in Europa, de Verenigde Staten, Australië en sommige delen van Zuid-Afrika en wordt het nu beschouwd als een zeer gezond alternatief voor traditionele diëten.

Je kunt Pasta droog maken zoals de meeste mensen verse pasta maken, door het deeg op een deegroller te leggen en uit te rollen of zelfs door het met een scherp mes in dunne lagen te snijden. Wanneer je de pasta droog maakt, is de eerste stap om het deeg te nemen en het in stukjes te breken, ongeveer 2,5 cm dik per keer. De stukken kunnen vervolgens in een grote zak met ritssluiting worden gedaan en worden gebakken of in de oven of kookplaat worden geplaatst om ongeveer een uur te koken. Als je klaar bent, is de pasta klaar om te eten.

Hierdoor is het gemakkelijk om op traditionele wijze pasta te maken – geen pastamachines hier! Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in de voedingsvoordelen, wordt het aanbevolen om luchtdichte zakken te gebruiken bij het bereiden van het gerecht. Luchtdichte zakken helpen de pasta bij elkaar te houden tijdens het koken. Als je de losse pasta gebruikt, sluiten de gaten vaak dicht en worden de noedels moeilijk te snijden omdat ze te klein zijn om in de gaten te passen.

Om deze reden kunt u het beste de pastaroller gebruiken.

Pastarollers zijn verkrijgbaar bij de meeste gezondheids- en voedingswinkels. Ze hebben ronde wieltjes waardoor je makkelijker lang of breed deeg kunt maken. Als het deeg klaar is met rijzen, kan het worden uitgerold en in de gewenste vormen worden gesneden. Als het bakt, krijgt het een lichte en knapperige smaak.

Een andere manier om je pasta droog genoeg te krijgen om te koken, is door ervoor te zorgen dat de pasta voldoende gekruid is. Veel kruiden en smaakmakers hebben de neiging om te krimpen als het deeg niet voldoende gekruid is. Dit kan voorkomen dat je noedels de smaken volledig absorberen. Als de ingrediënten al gekruid zijn, laat je ze op kamertemperatuur staan, zodat de smaken volledig kunnen doordringen en de pasta een aromatische geur krijgt.

Het drogen van pasta is iets dat met zorg moet gebeuren. Als het droogproces van de pasta te lang duurt of de ingrediënten niet voldoende gekruid zijn, bestaat de mogelijkheid dat de noedels uitdrogen en hun elasticiteit verliezen. Als dit gebeurt, is het onmogelijk om de pasta uit elkaar te trekken. De beste manier om je pasta droog genoeg te krijgen om hem uit elkaar te trekken, is door hem in een luchtdichte plastic bak te doen die goed is schoongemaakt. U kunt vervolgens de container voorzichtig verwijderen en beide zijden van de container voorzichtig afnemen om ervoor te zorgen dat al het vocht is verwijderd en dat de ingrediënten binnenin volledig droog zijn.

Vind meer info: novusventus.shop