De nieuwste trend in keukenontwerp is het gebruik van patroontegels als integraal onderdeel van het algemene ontwerpthema. Met elke dag nieuwe ontwerpideeën die beschikbaar komen, is het gemakkelijk om inspiratie op te doen om een keukenontwerp te creëren waar u van houdt. Een van de vele opties is om patroontegels te gebruiken als onderdeel van uw vloer. Patroontegels zijn er in een breed scala aan stijlen en ontwerpen. Hierdoor kunt u de tegels in uw algehele thema of decor opnemen.

Bij het kiezen van patroontegels voor uw keukenontwerp, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Een van die factoren is hoe helder u de tegels wilt hebben. Als je op zoek bent naar een sterk contrast met je aanrechtblad, dan is hoe donkerder de tegels wellicht beter. Door patronen met felle kleuren te kiezen, worden de donkere tegels overweldigd en lijkt uw keuken te druk. Overweeg bij het nemen van uw beslissing welke soorten andere armaturen u in uw keuken zult hebben en probeer vergelijkbare tegels te vinden die goed bij die armaturen passen.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van patroontegels voor uw keukenontwerp, is de onderhoudsfactor.

De tegels kunnen na verloop van tijd vuil worden, vooral bij intensief gebruik. Als de tegels er na een paar dagen gebruik vies en stoffig uitzien, is het tijd om ze te vervangen. Als u delicate patroontegels kiest die vatbaar zijn voor krassen, schade door vocht en vuil, zult u ze uiteindelijk vaker moeten vervangen. Zorg ervoor dat u producten van hoge kwaliteit koopt die u jarenlang van dienst zullen zijn als er zich problemen voordoen. Het laatste dat je wilt, is geld weggooien waar je hard voor hebt gewerkt.

Er is niets erger dan veel geld uitgeven aan een stuk tegel, om het binnen een paar maanden te laten ruïneren. Hoewel patroontegels er aantrekkelijk uitzien, hebben ze wat extra aandacht nodig bij het installeren. Omdat de tegels getextureerd zijn, kan er water doorheen sijpelen als u een kit op het oppervlak aanbrengt en de tegel er vlekkerig uitziet. Om dit probleem te voorkomen, veegt u het overtollige water van het oppervlak van de patroontegels af met een handdoek of spons voordat u de kit aanbrengt. Om dof uitziende tegels te voorkomen, kunt u de onderkant van de tegels na het leggen licht schuren, maar zorg ervoor dat u een beschermlaag draagt zodat u geen krassen op het oppervlak maakt.

Patroontegels worden vaak gebruikt om een speciale kleur of ontwerp aan een keuken toe te voegen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om patronen te maken die de ruimte tussen kasten helpen opbreken. Door verschillende kleuren tussen de kasten te gebruiken, kun je de illusie wekken dat de kamer zich opent in meerdere kamers. Door bijvoorbeeld afwisselend lichte en donkere kleurbanden over de rand van kasten te plaatsen, kunt u de indruk wekken van twee verschillende kamers. Dit effect kan overal in uw keuken worden gebruikt in elke ruimte waar u scheidingswanden of ruimte ziet.

Door patroontegels te kiezen voor uw keukenontwerp, kunt u op een eenvoudige manier variatie toevoegen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen die u kunnen helpen de gewenste look te creëren. Ze kunnen ook een uniek tintje geven aan een bestaand ontwerp en kunnen op maat worden besteld om aan uw specificaties te voldoen. U kunt patroontegels vinden in de stijl van strepen, damborden, plaids, lamellen en zelfs tegels die zijn ontworpen om te passen bij Franse meubels uit de oude wereld. Patroontegels geven u de vrijheid om precies de look te kiezen die u in uw keuken wilt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over ongeschikte looks met uw armaturen. In plaats daarvan kunt u uw fantasie de vrije loop laten en uw keukenontwerp zo gedurfd en modern maken als u wilt.

Beste kwaliteit patroontegels op Retrotegels

Lees meer over patroontegels hier http://retrotegels.nl/