Wat denk je dat je nodig hebt voor je kerkkoor om het veel betere kerkmuziek te laten spelen?

Nou, het is niet zo moeilijk. Het lijkt misschien veel meer werk dan het waard is, maar ik beloof je dat je na een paar repetities, als je de gewoonte hebt aangenomen om je nieuwe orgel te gebruiken, het veel gemakkelijker zult vinden om kerkmuziek van goede kwaliteit te spelen. Of in ieder geval beter dan wat u gewend bent te horen. Als u als kerkorganist op zoek bent naar een nieuw hauptwerk orgel, waarom zou u er dan niet een voor uw kerk kopen? Het zal je helpen je spel te verbeteren en het zal je ook helpen om je meer verbonden te voelen met je kerk.

Om te beginnen volgen hier enkele details over uw te koop aangeboden processie-orgel: het hoofdorgel is normaal gesproken gemaakt van een massief messing of houten lichaam; het heeft twee pijpen, meestal conisch van vorm en een conische klok, die de toon vasthouden. De bel is bedekt met een stalen huls, die met messing fittingen op de buizen wordt geschroefd. Het geluid van de bel, die ongeveer negen octaven hoog is, is duidelijk te horen door de stalen buis die hem bedekt.

Het tweede type hoofdorgel is het kathedraalorgel, dat is gemaakt van metaal, meestal een stalen of aluminium kast met enkele interne houten panelen. Dit maakt het erg sterk en heeft veel toon. Kerkorgels van de kathedraal worden ook begeleid door een balg, die helpt om het geluid te versterken en de toonhoogte van het hoofdorgel te verlagen. Dit maakt kathedraalkerkorgels ideaal voor kerkorganisten die een krachtige toon willen zonder veel octaafdiepte.

Nu de vraag: welk is het grootste orgel dat te koop is? We beantwoorden deze vraag aan de hand van de afmetingen van het hoofdorgel, dat ook wel het koor wordt genoemd. De traditionele koorzanger is de belangrijkste maat, aangezien deze in de meeste kerken wordt gebruikt. Door nieuwe technologie en nieuwe ontwerpen zijn er echter kleinere kerkorgels beschikbaar gekomen. Deze kleinere kerkorgels staan bekend als condominiums en ze zijn veel minder duur dan traditionele koorzangers. De traditionele maat is over het algemeen tussen de vijfentwintig en zesendertig centimeter breed, eenentwintig centimeter diep en tussen de tien en zes centimeter lang.

Een kamel is het meest voorkomende type klein kerkorgel dat te koop is, omdat het relatief goedkoop is.

De kamel is een lange doorlopende pijp, in plaats van een reeks korte pijporgels. Kulls werden uitgevonden aan het einde van de negentiende eeuw, maar werden ontwikkeld in het begin van de twintigste eeuw toen ze voor het eerst in Duitsland werden gebruikt. De meest elementaire configuratie van een kamelorgel is een rechthoekige doos met drie tot vier kolommen. Het is niet ongebruikelijk dat moderne kulls worden gebouwd met meer dan vijf kolommen.

Een ander type kleiner kerkorgel dat te koop is, is het koor, dat een open ontwerp heeft. Een koorzanger bestaat uit vier tot zes rijen conische pijpen. In tegenstelling tot de kamel is er echter geen schoorsteen nodig, omdat de pijpen direct boven het toetsenbordgedeelte zitten. Net als de kulum zijn de meeste koorzangers één lange conische pijp, maar er zijn enkele modellen met verzonken panelen. Ze hebben dezelfde standaardafmetingen als de antegnati, maar zijn gebouwd om esthetisch aantrekkelijker te zijn dan de antenati.

Lees meer op deze webpagina: https://www.noorlanderorgels.com/