De geschiedenis van de Chick Pea is een weinig bekend stuk van de geschiedenis in termen van de geschiedenis van voedsel als een geheel, en in het bijzonder in termen van de geschiedenis van het oude Egypte.

Er was een tijd dat deze erwten werden beschouwd als zeer heilig en werden gebruikt voor veel verschillende zaken, met inbegrip van offers in bepaalde ceremonies.

Wanneer ze voor het eerst werden geïntroduceerd ze niet gaan dan ook met veel mensen, zoals ze waren niet erg populair bij de Egyptenaren, die had een lange tijd van traditie en ze waren niet erg blij om gegeten te worden. Dat is waar een beetje achtergrond informatie over kikkererwten komt.

Kikkererwten bestaan ​​al eeuwen en maakten deel uit van het dieet van veel beschavingen over de hele wereld. In de Egyptische tijd gebruikten Egyptenaren ze op veel verschillende manieren en in verschillende gerechten. De Egyptenaren gebruikten ze in soepen, salades, vleesgerechten en zelfs desserts.

Kikkererwten zijn ook erg populair in heel India.

Ze worden vers gegeten en geroosterd om heerlijke Indiase recepten voor kipcurry te maken. Ze worden in hun geheel gegeten of geroosterd en gekookt om een ​​verscheidenheid aan gerechten te maken. Als ze worden geroosterd, behouden ze een deel van hun eiwitgehalte, maar als ze worden gekookt, verliezen ze een deel van de voedingsstoffen.

Kip is ook een favoriet gerecht voor mensen in Azië. Kipgerechten zoals kipsaté zijn heel gebruikelijk. Ze worden vaak als maaltijd op rijst geserveerd en worden vaak samen met rijstpilaf geserveerd. Het recept zelf is vrij eenvoudig en kan worden gemaakt met een hele of een halve kop kikkererwten. Het is allemaal gebaseerd op uw persoonlijke voorkeur.

Er zijn een paar boeken over oude geschiedenis die u zou kunnen overwegen om meer informatie over deze interessante kleine peulvrucht te vinden. Sommige van deze boeken behandelen zowel de geschiedenis van voedsel in de wereld van vandaag, als de geschiedenis en toekomst van voedsel. Er zijn een paar boeken over kipgerechten, die erg handig zijn bij het vinden van de juiste recepten voor kipgerechten, maar ook voor andere soorten kipgerechten.

Als je een nieuwe kok bent of zelfs een chef-kok, kun je overwegen om een ​​recept te maken met wat eten dat je in huis hebt en kijken of je een uniek gerecht kunt bedenken.

Dit kan zoiets zijn als het serveren van een kom kikkererwten samen met een verscheidenheid aan verschillende soorten vlees of groenten.

Een ander belangrijk punt om te onthouden bij het overwegen van deze kleine erwten is dat ze gemakkelijk te kweken zijn en je van eiwitten voorzien. Ze kunnen in een tuin worden geplant en zullen erg snel groeien als je een paar eenvoudige stappen volgt. Kikkererwten hebben veel zonlicht en water nodig, dus houd daar rekening mee bij het kweken.

U kunt ook eten erwten op hun eigen. Ze kunnen rauw worden gegeten of worden toegevoegd aan een salade, of zelfs gemengd worden met sauzen, soepen en stoofschotels. Wees voorzichtig dat de erwten zijn niet meer dan gekookt en u krijgt geen bittere smaken.

meer informatie: https://novusventus.shop/nl/