Chiptuning van de motor is een methode waarbij de elektronische regelmodule opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor de auto verschillende functies binnen verschillende operationele parameters uitvoert. De kosten hiervan zijn gebaseerd op hoe u het voor elkaar krijgt. Een motorafstemmingschip is een essentieel onderdeel van de computer en elektrische systemen van uw voertuig. Het helpt bij het soepel laten lopen van de auto en bij het verbeteren van de prestaties. Maar is chiptuning slecht voor uw auto?

 

Misschien wilt u extra voorzichtig zijn bij het uitvoeren van chiptuning, zodat dit geen nadelige invloed heeft op uw voertuig. Maar de vraag die u moet stellen is: is chiptuning slecht voor uw auto? Ja, als u het op het hoogste niveau uitvoert en ervoor zorgt dat het past bij de behoeften van uw voertuig. Dit is de topsnelheid waarmee u aanpassingen kunt maken om uw voertuig soepel en optimaal te laten rijden.

 

Er zijn veel soorten prestatiechips op de markt. Sommige chips helpen u meer vermogen te krijgen, terwijl andere u toelaten het brandstofverbruik te verlagen. Vermogenswinst en brandstofefficiëntiechips zijn te vinden in bijna elke auto die u tegenkomt. Sommigen van hen worden ook gebruikt om het uiterlijk te verbeteren en om de auto er trendy en chique uit te laten zien. Vermogenstoename en brandstofefficiëntiechips zijn echt goede toevoegingen die u zou moeten overwegen om te krijgen.

 

Maar voordat u fiches neemt, zijn er enkele voorwaarden waarmee u rekening moet houden. Als u wilt genieten van de voordelen van chiptuning, moet u ervoor zorgen dat u een geheel nieuwe motor krijgt. Motorstoring kan worden veroorzaakt door bepaalde chips en als uw motor niet naar behoren functioneert, dient u deze direct te vervangen. Voordat u de vervanging uitvoert, moet u wat onderzoek doen naar uw motor en de redenen voor de motorstoring. Dit zal u helpen het probleem correct te identificeren.

 

Om het maximale uit de chiptuning te halen, moet u ook wat onderzoek doen naar de verschillende soorten tuning die u met uw chip kunt uitvoeren. De beste optie die u heeft, is om de timing opnieuw toe te wijzen. Het opnieuw toewijzen van de timing wordt uitgevoerd door de versnellingsverhouding tussen uw transmissie en motor aan te passen. Hierdoor kan de motor werken volgens het signaal van de transmissie. Als u de juiste procedures op dit gebied uitvoert, kunt u enkele grote veranderingen in de prestaties van uw motor verwachten. Voor gedetailleerde informatie kunt u onze website bezoeken voor waardevolle informatie over het opnieuw toewijzen van de timing.

 

Een ander belangrijk onderdeel van chiptuning is de brandstofverbranding. Je kunt ook de verbranding doen met behulp van een mechanische tuner. U kunt de handleiding van de brandstofinjector gebruiken om de brandstof af te stemmen. U kunt kiezen tussen handmatige en automatische afstemming met behulp van brandstofinjectoren.

Chiptuning & Ecotuning | Chip Performance 

Klik hier voor meer informatie Chipperformance