Met aanhoudende gezondheidsproblemen over de gezondheid van handen en voeten, zijn consumenten zich veel meer bewust geworden van de noodzaak om wegwerphandschoenen van hoge kwaliteit te kopen.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat hand- en voetallergieën de laatste jaren dramatisch zijn toegenomen door het gebruik van chemicaliën thuis en op het werk. De resultaten van deze studie toonden aan dat meer dan de helft van de ondervraagden merkbare reacties had op enkele veel voorkomende chemicaliën die in huishoudelijke schoonmaakmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging worden aangetroffen. Deze reacties omvatten tranende ogen, niezen, roodheid, jeuk, branderigheid en zelfs netelroos. Hoewel de nieuwste gegevens van de antigifcentra een algemene afname van gemelde hand- en voetallergieën laten zien, zijn de gevaren nog steeds reëel.

Of u nu koopt voor werk of ontspanning, een paar wegwerphandschoenen is essentieel om uw handen en voeten te beschermen tegen onbedoelde blootstelling aan chemicaliën, oplosmiddelen en andere gevaarlijke stoffen. Hoewel de gegevens van de Antigifcentra een algemene afname van gemelde hand- en voetallergieën laten zien, zijn de gevaren nog steeds reëel. Bij het testen van wegwerphandschoenen die waren gekocht voor werk of ontspanning, testten onderzoekers zowel handschoenen op latex- als nitrilbasis en vonden ze weinig verschil in gevoeligheid of reactie. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de gestegen kosten van deze twee topmerken, blijven de meeste kopers gewoon high-end merken kopen die betere prestaties beloven.

Gelukkig is er een ander type handschoen beschikbaar dat net zo goed, zo niet beter, presteert voor dagelijks gebruik of voor prestatietaken op laag niveau. Wegwerphandschoenen die zijn gemaakt van natuurlijke latex, ook wel nitril genoemd, bieden dezelfde bescherming als hun duurdere tegenhangers, maar tegen veel lagere kosten. Nitril is een synthetisch polymeer dat is samengesteld uit een eencellig eiwit en een rubbersamenstelling. Vanwege zijn geavanceerde constructie is het ongevoelig voor extreme temperaturen, schimmelvrij en heeft het antibacteriële eigenschappen die het gedurende lange tijd veilig en droog houden.

Omdat veel gewone huishoudelijke taken fijne motoriek en bewustzijn vereisen, moeten mensen die deze taken uitvoeren handschoenen kiezen die een optimale tastgevoeligheid bieden.

Latex handschoenen hebben een uitstekende tastgevoeligheid, wat zorgt voor snellere, minder afleidende gebaren, zoals het oppakken van kleine voorwerpen en deze van de ene locatie naar de andere verplaatsen. Veel consumenten zijn verrast om te horen dat nitrilhandschoenen niet dezelfde mate van tastgevoeligheid bieden. Dit komt doordat het materiaal dat is gemaakt om de handschoenen te vormen, synthetische latex- en eiwitvezels combineert om een vorm te vormen met een hoge treksterkte. Vanwege deze sterkte heeft het materiaal ook een hoge mate van flexibiliteit waardoor het zich naar de vingers kan aanpassen en fijne bewegingen kan maken zonder te scheuren of te scheuren. Deze superieure prestatie is de belangrijkste reden dat medische en industriële professionals voor dagelijks gebruik wegwerphandschoenen verkiezen boven latex.

Duurzaamheid is ook belangrijk bij het uitvoeren van taken op de werkplek of bij het sporten. Omdat het erg moeilijk en zelfs gevaarlijk kan zijn om een handschoen tijdens een activiteit uit te trekken, bieden duurzame wegwerphandschoenen de veiligheid en het vertrouwen die nodig zijn om deze taken uit te voeren. Duurzaamheid zorgt ervoor dat zelfs de meest delicate bewegingen gemakkelijk kunnen bewegen, terwijl ze extreme behendigheid bieden. De gevoeligheid van wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik biedt bijvoorbeeld meer behendigheid bij lagere temperaturen en in warmere klimaten waar de pijn meer uitgesproken kan zijn.

Hoewel er geen standaardmaat, kleur of dikte is voor wegwerphandschoenen, raden de meeste fabrikanten gebruikers aan de beste wegwerphandschoenen te kiezen voor het beoogde gebruik. Met verschillende soorten wegwerphandschoenen kunnen gebruikers verschillende soorten activiteiten uitvoeren. Sommige soorten wegwerphandschoenen zijn bijvoorbeeld specifiek ontworpen voor het geven van mondzorg aan patiënten. Gebruikers van dit specifieke type handschoen zullen merken dat deze ontworpen is om gedurende langere tijd meer behendigheid en comfort te bieden.

Vind meer informatie: Clean Product